Dag 6.

7 November.Vandaag een rondje Springbok, Rikus wil een van zijn wensen in vervulling laten gaan, zo komen we bij de mijn Nigramoep en in de middag bij de Kabinaberg. We boeken nu 2 nachten in het Springbokhotel.

We verlaten Springbok en na wat gezoek hebben we de juiste weg naar de mijn gevonden. Wat verder op is de weg in tegenstelling tot een eerdere ervaring van Rikus nu afgesloten. Er staat zelfs een waarschuwingsboord met de tekst dat ze je dood schieten als je het hek passeert. Rikus baalde enorm en wist niet wat te doen tot we op het idee kwamen om gewoon te wachten tot er een auto aankwam wat al na slecht een half uurtje gebeurde. Ik, de berg afrennend en met mijn statieven en fotospullen zwaaiend roepend, mogen wij door het hek? Geen probleem, het hek werd zelfs open gehouden.Wij zijn ook geen fout volk natuurlijk! We willen alleen fotograferen! Direct om de hoek kwam je al in een prachtig gebied. Eerst zaten we op een verkeerde berg en konden niets vinden, maar de Euphorbia oxystegia werd uiteindelijk gevonden. Ik kon niet anders opbrengen dan; " Is dit alles"?

We verlieten met een tevreden Rikus het gebied richting het Noorden naar Steinkopf, maar ik had het gevoel dat we naar het Zuiden reden! Bij de afslag "ik weet niet waar" stopte we bij een "matjeshuis" waar koffie en eten te koop was. We keken even in de braadpot met geitenvlees en gingen weer snel verder, vlakbij groeide de bijzondere Cheiridopsis peculiaris. Vervolgens weer naar de hoofdweg en 10 km ten Noorden van Steinkopf weer door een hek en zijn we uren blijven rond scharrelen rond en op de bijzonder fraaie Kabinaberg. een prachtige berg met de vorm van een zadel. We zijn enorm hoog tot in het zadel geweest en hebben vele bijzondere succulente planten gevonden.


Op weg naar Nigramoep, op de voorgrond Euphorbia dregeana

 

Picture 1 Dit is die dan! Euphorbia oxystegia Ook wel genoemd het lelijke kreng!
Picture 2 Dit is nu een "matjeshuis" met erg lieve mensen.
Picture 3 Op weg omhoog naar het zadel, voorgrond, Quaqua species
Picture 4 Euphorbia filiflora
Picture 5 Crassula deceptor .
Picture 6 Al bijna boven op het zadel, Tylecodon paniculatus         
 

Vorige Dag

Volgende Dag