Welkom op mijn site Crazy about Agaves

English Language Click here

Het doel is:

           Uitwisseling van informatie en foto-materiaal .
           Het verwerven van zeldzame en moeilijk te verkrijgen planten.
           Het verspreiden van informatie over de planten met behulp van oude en nieuwe literatuur.
           Het publiceren van informatie over plantenreizen in Mexico de USA.en Zuid Afrika, waar veel meer groeit dan alleen agaven!

Een website zonder fouten bestaat niet, ik zou het daarom erg op prijs stellen als U dat meld bij mij via:

w.a.alsemgeest@hetnet.nl

dan krijg ik de kans dat te herstellen

Over mij:

Mijn naam is Wim (ook wel Willem) Alsemgeest, van af mijn 14e jaar, ben ik al bezig met succulenten planten, de laatste 8 jaar specialiseer ik mij in de kennis rond de Agaven planten.
I ben inmiddels 62 jaar jong en in de VUT.
Nu heb ik eindelijk de tijd om een website in elkaar te knutselen. Ik ben op weg geholpen door Elles van Veldhuisen (Euphorbia website) en Paul C. Laney, webmaster van Succulenta, dat laatste is de vereniging van succulentenliefhebbers en Paul heeft een website over Frailea,s.
In 2006 ben ik met vrienden begonnen om meerdere Foto-expedities te organiseren, we gaan dan met een VW busje op zoek naar de Succulenten planten en komen zo op de mooiste plekjes in Mexico en Zuid Africa, in 2006 waren we onder andere op de site van de schitterende Agave guiengola en in 2011 hebben we na diverse pogingen op eerdere reizen eindelijk Agave albipilos gezien in de natuur!

Door de jaren heen heb ik al veel artikelen geschreven, ook over cactussen en andere vetplanten voor het tijdschrift "Succulenta”, soms samen met andere plantenvrienden, met o.a.Theo van 't Walderveen en Jos van Roosbroeck uit Belgie vormen we samen een schrijf/studieclubje.


Inmiddels zijn we al 11 keer in Mexico geweest en 5 maal in de USA en twee keer in Zuid Africa, waar we behalve voor de cultuur ons vooral richten op de natuur en wel speciaal de Agaven, cactussen, vetplanten, palmen, Yucca's, kortom eigelijk alles waar de natuur ons mee verbaast! Maar ook hebben we oog voor de cultuur, en een feestje gaan we ook niet uit de weg of organiseren we dat gewoon zelf met de plaatselijke bevolking!