Dag 11 Maandag 20 Februari, van Salina Cruz, eerst naar Santiago Laollaga vervolgens langs de kust naar het westen tot Huatulco.

D11OPEN

Agave Isthmensis bij Santiago Laollaga.

maandag 20 feb. mini Agaven en Melocactussen.
Na een erg warme nacht gaan we al om half 8 rijden, Willy is flink gestoken door de muggen en vraagt ons of hier ook mammalariamuggen zitten, we denken van niet.
We rijden nu een paar km oost richting Huilotepec om Agave isthmensis te zoeken, er ia hier veel industrie en cultuurland en we vinden niks, danrijden we terug en gaan dan naar Tehuantepec en vervolgens Juchitan de Zaragoza over een grote vlakte, hier doen we vervolgens boodschappen in een hele grote supermarkt. Dan rijden we noordwaarts via Ixtaltepec en Ixtepec richting Tres Cruces via de OAX 48, zo'n 20 km na Chihuitaa stoppen-wê._in een .kaal-bergachtig.gebied bij een steile heuvelrug en hier vinden we wat we zochten, Agave isthmensis heel mooie clusters van 10 cm grote rozetten en erg kompakt, ook groeien er solitaire planten van zo'n 30 cm groot deze lijken meer op Agave potatorum. Ook vind ik hier enkele bijna dode Fero's zo lijkt het, maar dan staat er een met een cephalium! dit blijkt Melocactus oaxacensis te zijn dus klim ik verder omhoog tot op de bergkam, hier groeien meerdere mooie Meio's met cephalium en ook Mam. nejapensis, na een flink stuk over de bergkam daal ik weer vrij steil omlaag en kom weer bij de bus terug, eerst een liter water naar binnen gieten om wat bij te komen van deze mooie tocht, vervolgens rijden we terug naar Ixtepex en gaan hier een nieuwe tolweg op, deze staat nog niet op onze kaarten en komt bij Salina Cruz uit op de kustweg MEX 200, hier gaan we nu rechts en rijden westwaarts door een bergachtige en dicht begroeide omgeving, af en toe zien we links van de weg in de diepte de oceaan, een fasinerend gezicht, we stoppen enkele malen bij km 320 en 290 hier vinden we Mam. collinsii langs de weg op de rotsen, we kunnen stevig doorrijden op de stille weg en komen dan bij Huatulco, hier gaan we links naar de kust om een hotel te zoeken vlak bij een strandje vinden we wat maar dit is gesloten maar wat verderop komen we terecht bij Hotel Casa del Mar, erg toeristies maar wel apart, hier zitten veel Amerikanen, na enig kletsen kunnen we 3 kamers krijgen voor 1850 pesos, dit willen we ook wel eens meemaken, eerst even zwemmen en daarna gaan we buiten op het terras met uitzicht op de oceaan eens lekker eten en bieren en maken er een heel gezellige avond van, de temperatuur komt hier niet onder de 25° C. en we vallen dan ook snel in slaap buiten op het terras van onze kamer. vandaag hebben v/e 325 km gereden.

Picture 1 Agave isthmensis
Picture 2 Agave isthmensis
Picture 3 Agave isthmensis Pict.Marcel Stolk
Picture 4 Agave species bij Santiago Laollaga
Picture 5 Agave species bij Santiago Laollaga

Vorige dag

Volgende dag