Dag 12, Dinsdag 21 Februari 2006.Vandaag van Huatulco aan de kuust over de bergen naar Miahuatlan, met een uitstap van Xilapehua tot San Jose Lachiguiri en weer terug naar Miahuatlan.

D12OPEN

Agave species bij San Jose Lachiguiri met een dikke eindstekel..

dinsdag 21 feb.  Noordwaarts over de bergen.
Na een warme zwoele nacht, bijna de hele nacht buiten geslapen, het was te v;arm binnen, zie ik de zon opkomen terwijl de papagaaien rondvliegen, dan eerst een duik in het zwembad en vervolgens aan een exotisch ontbijt, in onze witte kamerjassen maken Wim en ik de blitz.
Hierna dalen we ruim 100 treden af naar het strand en gaan even in de stille oceaan zwemmen, hier kwamen we tenslotte voor en weer is een wens vervuld, het water is heerlijk en de grote golven gooien je zo ondersteboven, een hele belevenis, we klimmen weer omhoog en gaan nog een poos in het zwembad liggen, we hoeven pas om 10 uur weg dus nemen we het ervan, je komt tenslotte niet vaak op een plek waar de zuilcactussen tot vlak aan het strand groeien. Om half 11 rijden we westelijk de MEX 200 weer op naar San Pedro Pochutla, hier gaan we tanken en rijden nu noordwaarts de MEX 175 op, deze weg loopt ruim 100 km continu door de bergen en het is hier behoorlijk groen en een stuk koeler, later op de dag zien we hier flinke wolken samenpakken, we maken enkele stops en zien alleen enkele Agaven, als we over de laatste heuvelrug komen stoppen we bij km 114 en vinden hier Mam. conspicua, mooie grote planten met sommige in bloei, deze planten groeien het meerst onder de bomen, ook hier weer Agave potatorum waar we zaden van plukken en Echeveria nodulosa, deze staan op een stammetje.
We rijden nu omlaag naar een grote vlakte en komen bij Miahuatlan aan, hier gaan we rechts richting Xitlapehua en vervolgen naar San José Lachiguiri door een mooi gebied met grote diepe kloven, we komen bij een flinke heuvel en gaan hier op goed geluk op zoek naar Ortegocactus, we hebben verder geen gegevens en vinden deze niet, wel een grote Ferocactus en een vorm van Mam. mystax met heel veel wol en ook in bloei.
De zon gaat net onder als we terugrijden naar Miahuatlan, dan komen v/e langs Hotel Plaza Diamante en nemen een kijkje, een keurig hotel, 2 pers. 300 pesos, hier blijven we dus, dan lopen we de stad een stukje in en vinden een aardig eettentje, nadat er snel inkopen gedaan zijn krijgen we weer een prima maaltijd voorgezet vergezeld van de nodige koude Corona's.
Op de terugweg kopen we eerst weer een voorraad water want alles is weer op, per dag gaat er ruim 15 liter door onze kelen en de waterrekening is dan ook veel hoger dan de drankrekening, om 22°° uur liggen we al in bed na een toch nog vermoeiende dag waarbij we weer 260 km aan het totaal toevoegen.

Picture 1 Een stop halverwege San Pedro Pochutla en Miahuatlan
Picture 2 Een agave species op die plek
Picture 3 KM115 Agave species onder de bomen
Picture 4 Agave specie dicht bij
Picture 5 The Agave species met een enorm dikke kegel!
Picture 6 Van dicht bij
Picture 7 Agave species bij San Jose Lachiguiri
Picture 8 Dit is de Agave die op een Yucca lijkt, Agave deciepiens of karwinskii?

vorige dag

volgende dag