Dag 13.Woensdag 22 Februari 2006. Vandag van Miahuatlan naar Ocotlan de Morelos over opnieuw Oaxaca en vervolgens naar Telixtlahuaca en Nochixtlan.

D13OPEN

In Nochixtlan was de eerste stop bij een wel erg oud Hotel uit de 18e eeuw, kompleet met lampetkan en kom. Hier gingen we maar niet slapen!

woensdag 22 feb. Grote platte schijven (macrodiscus)
Om half 9 vertrekken we uit Miahuatlan nadat enkele mensen naar huis gebeld hebben,nu zien we ook dat hier een zwembad bij het hotel is. Nu rijden we noordwaarts richting Oaxaca, na 9 km stoppen we bij een groep Agave decipiens, deze groeien stamvormig, in de wei groeit hier ook een mooie Mam. supertexta, spierwit bedoornd, en Coryphantha pallida, dit is ook een goed plekje om te ontbijten.
We gaan verder en dan 1 km voor Ocotlan de Morelos rijden we naar een stenige heuvel wat verder van de weg en vlak voor een vuilnisbelt, wat een zootje hier, als dit zo doorgaat wordt Mexico één grote belt.
Op de heuvel groeien mooie clusters Mam. mystax en een Ferocactus die lijkt op latispinus, ook Agave potatorum laat zich hier weer zien.
Dan bereiken we Oaxaca en doorkruisen deze stad, hier nog even pinnen en dan door naar Telixtlahuaca, hier volgen we de MEX 190 libre in noordwestelijke richting, bij km 105 stoppen we bij een kale heuvel met hier en daar wat lage palmen, een uitgebreide zoektocht levert M. supertexta, Coryphantha en Agave potatorum op, Andre heeft ook een Fero macrodiscus gevonden, ik kijk nog even op een grasveldje aan de overkant van de weg en vind hier ook een 5 tal exemplaren, deze staan ook nog in bloei op maar 1 meter van de weg, de grootste plant is 35 cm rond en deze moeten we eerst schoonmaken want er heeft een koe op gescheten, iedereen is nu gearriveerd en er wordt druk gefotood en gediaad. Dan rijden we door naar Nochixtlan, door het stadje heen rijden we nog 5 km verder naar enkele heuvels over een erbarmelijke weg en kijken hier een poosje rond, er is hier enorm veel erosie en we vinden opnieuw Coryphantha pallida en Mam. supertexta, dan rijden we terug naar Nochixtlan om een hotel te zoeken, het eerste op de zocalo stamt naar mijn idee uit 1800 en kan zo in een muzeum, het tweede is ook niks en het derde is veel te duur, het vierde,Hotel Roma past beter bij ons en na wat pingelen hebben we 3 kamers voor 800 pesos, we gaan nog wat winkelen in de gezellige stad en eten kip van het spit met de nodige biertjes, we willen nog meer kip bestellen maar ze hebben niks meer wat gaar is dus zoeken v/e het hotel weer op, doen de administratie, zaden enz. en gaan na nog een tequila van een welverdiende rust genieten, ook vandaag weer zoals bijna elke dag weer wat nieuws gevonden en 225 km afgelegd.

Picture 1 Willy, Raimond en Bertus doorzoeken het gebied naar Agaves en Mammillaria's
Picture 2 Raimond telt zijn fingers na
Picture 3 Agave potatorum ten Noorden van Oaxaca
Picture 4 Agave potatorum ten oosten van Nochixtlan.

vorige dag

volgende dag