Dag 4. Maandag 13 februari van Metztitlan naar de Laguna Totolcingo en Perote

De laatste fotostop in de Barranca The Metztitlan met Wim bij een de super Cephalocereus senilis, ook wel genoemd de grijsaardcactus (foto Willy Pihay)

Maandag 13 feb.  Eindelijk ZON.
Na een koude nacht nu een warme douche (we zijn weer om 5 uur wakker) gaan we om 8 uur weer op pad, nu zuidwaarts naar Buena Vista, bij km 5 gaan we een heuvel op naast het voetbalveld, hier groeien veel Cephalo's en boven vinden we een soort cristaat van een Echinocactus platyacanthus met een longimamma er tussen groeiend, voor het eerst zie ik een bloeiende grijsaard, het is hier erg fotogeniek en er wordt veel geschoten.
Vervolgens rijden we terug naar Pachuca en nemen hier de weg zuidwaarts naar Ciudad Sohogun, hier rijden we een stukje de stad in en en gaan wat eten en winkelen, het is erg gezellig hier, ze zon komt nu flink door en er moet flink gesmeerd v/orden dat voel je direkt, nadat er nog gepind is rijden we door naar Calpulalpan, hier gaan we de MEX 136 op naar Apizaco, onderweg zijn ze volop bezig de weg te verdubbelen, we komen voorbij Apizaco en vervolgen naar Huamantla, over een groot gedeelte 4 baans, we rijden een stukje door deze oude stad waar het heel druk en gezellig is, dan rijden we richting Zacatepec en komen door de Laguna Totolcingo, hier wordt veel zout gewonnen, halverwege liggen 2 vulkanische heuveltjes in de vlakte, we rijden er naar toe enraken bijna vast in het losse zand maar met even duwen komt dit weer goed. Op de heuvels vinden we Mam. centralifera en discolor sommige in bloei, verschillende Yucca's en enorm veel Opuntia's, onze schoenen hangen er vol mee, ik loop naar de tweede heuvel en op het vlakke groeien hier duizenden Mam. discolor, heel diep in het zand, ze vallen pas op als ze bloeien, op de andere heuvel veel M. centralifera en heel mooie Agave parry? hoe komt die hier. deze heuvel wordt helaas helemaal afgegraven, we rijden verder over de vlakte tot Zacatepec en gaan links naar Perote, we willen nu nog een stukje verder oost maar raken niet in de juiste richting, er ligt een nieuwe tolweg en dit klopt niet met onze kaarten zodat we weer in Perote uitkomen, dan morgen maar. Nu eerst een hotel zoeken, we rijden wat door de stad en vinden vlak bij de zocalo Hotel del Centro, dit ziet er goed uit, 3 tweepers. kamers a 245 pesos. We wandelen de stad in en kijken op een overdekte markt, hier ligt echt van alles te koop, dit is echt Mexico.
Dan zien we een visrestaurant en stappen naar binnen, eerst een Bohemia dan een garnalencoctail en vervolgens filete de pescado, het smaakt allemaal heerlijk en met Mariachimuziek op de achtergrond wordt het erg gezellig en ieder heeft het goed naar zijn zin, als onze reisleider gaat dansen wordt het tijd om af te rekenen en gaan v/e terug naar het hotel, het is nu erg koud geworden, 10° C. we zitten hier op 2300 m. op onze kamer nog even een tequila en dan vlug onder de dikke dekens. vandaag 374 km gereden.

Picture 1 Agave specie in de laguna Totolcingo
Picture 2 Agave specie, dicht bij.
Picture 3 Met een voldaan gevoel, na deze prachtige stop, terug naar de auto.

Vorige dag

volgende dag